Общи условия

Искрата е онлайн магазин, който продава онлайн книги на издателство „Сребърно звънче“, авторски продукти на Димитрина Спасова, Австралийски цветни есенции, есенции на д-р Бах, чисти, натурални добавки и козметика.

При всяка направена поръчка, вие автоматично приемате условията ни за ползване на сайта.

Вашите лични данни са защитени по силата на Закона за защита на личните данни и няма да бъдат предоставяни на трети лица и организации. Исканата информация е за доставката на поръчките и за контакт с Вас при нужда.

Доставката се извършва в рамките на 1 до 3 работни дни. Ако има забавяне от наша страна ще Ви уведомим чрез e-mail-а, който сте посочили при поръчката. Цената на всеки продукт е с включено ДДС, но НЕ включва цената на доставка на посочения от вас адрес или офис на Есонт.

Поръчките се обработват в деня на получаване и се изпращат на същия или на следващия работен ден.

Ако избраният от вас продукт в момента не е наличен, поръчката може да бъде забавена. Ще се свържем с вас, за да Ви предупредим за възможното забавяне. Имате право да поискате замяна на избрания продукт или да се откажете от поръчката си.

Поръчките се доставят с куриерска фирма Еконт до техен офис или посочен от Вас адрес. Желателно е да проверите получената пратка още в офиса на фирмата или при получаването на адрес и ако има забележки за счупване, повреда и т.н. да ги заявите, за да се направи протокол, в който се описва щетата. Куриерската фирма ще се свърже с нас за уговорка на по-нататъшни действия по възстановяване на пратката.

Начин на плащане
– Наложен платеж. Плащането за поръчката се извършва в момента на получаването.
Условия за връщане на стока: Счупена или механично повредена стока се рекламира само в момента на предаването/приемането й от клиента! Съставя се протокол и потребителят може да върне стоката по същия куриер, с който тя е получена. Веднага ще се изпрати нова стока, без да се плаща допълнително каквото и да е.

Можете да върнете закупена стока до 3 (три) работни дни след получаването й от куриера, като преди това задължително ни уведомите чрез e-mail или телефон. Разноските по връщане са за сметка на клиента.

Рекламации се приемат до 3 работни дни след получаване на стоката в писмен вид на адрес: info@iskrata.com
Според Закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:
1. Установени липси;
2. Дефекти на стоката;
3. Несъответствие с обявената в сайта стока

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:
1. Възстановяване на заплатената сума;
2. Заменяне на стоката с нова.

Разноските по връщане на приета рекламация са за сметка на продавача.

Ако връщате стока:
1. Да не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.
2. Да бъдат запазени – оригинална опаковка и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.

Разходите по връщането на стоката са за сметка на клиента, освен ако няма счупване по вина на куриера или по наша вина.

Не връщайте стоката с услуга наложен платеж. Ние ще откажем получаването й в такъв случай.
След като получим стоката и се уверим, че отговаря на условията за връщане, сумата (само на стоките) ще Ви бъде възстановена по един от следните начини:
– на посочена от Вас банкова сметка
– чрез пощенски запис.
Възстановяването на суми чрез пощенски запис отнема до 5 (пет) работни дни.

Искрата онлайн магазин не носи отговорност в случай на забавяне на пратката от Еконт.

Вашите лични данни не се пазят и се ползват само в момента на изпращане.

 

Съгласно РЕГЛАМЕНТ (ЕС) 2016/679 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ относно събирането на данни от физически лица, с настоящото изразявам съгласието предоставените от мен доброволно данни – име, фамилия, телефон, имейл, адрес (в случай на доставка до посочен от мен адрес) да бъдат ползвани от “Сребърно звънче” ЕООД, ЕИК: BG175109675, за целите на обработката и изпращането на поръчката ми, за периода на доставката плюс 3 работни дни, регламентирани за евентуална рекламация.
Събраните лични данни няма да бъдат прехвърляни на трети лица, с изключение на куриерската фирма “Еконт Експрес” ООД, ЕИК:BG117047646, която ще извърши доставката на поръчаните стоки.