Израстващо съзнание подкаст, еп. 6, Каква е нашата роля в тези времена

Израстващо съзнание подкаст, еп. 6, Каква е нашата роля в тези времена

 Откъси от епизод 6

Здравейте и добре дошли в днешния епизод на подкаста “Разширено съзнание”. Днес ще говорим за това каква е нашата роля във времената, в които живеем – един от най-важните въпроси, които си задаваме.

Предвид всички промени, които протичат както в света, който ни заобикаля, така и в нас самите, за нас е важно да разберем каква е нашата роля в тези събития и как изглеждат нещата в по-голям мащаб.

И така, днес ще разгледаме нашата роля във всичко, което се случва в днешно време. Протичат бързи промени, през нас преминават мощни енергии, изживяваме нови неща не само на физическо, но и на емоционално и умствено ниво. В същото време в света около нас има сериозно дестабилизиране, много неща се променят и много неща излизат на повърхността без ние да ги забележим и да им обърнем достатъчно внимание. Играта на живота се променя коренно, както на физическо, така и енергийно ниво.

Какво се случва при този могъщ процес на изчистване

И сега изживяваме изключително интензивни събития. Енергията идва на талази. Отварят се портали. Вибрациите се хармонизират на планетарно и галактическо ниво. Планетата преминава в по-висока вибрация. Обърнатата матрица изчезва. Изчезва подкрепата на обърнатата двуизмерна и триизмерна реалност. Появяват се цели две нови платформи – органичната триизмерна и органичната петизмерна реалност.

И сега преминаваме през могъщ процес на изчистване, в който се освобождаваме от старата операционната система, която в голяма степен отразява обърнатата триизмерна и двуизмерна реалност. И сега ние самите претърпяваме големи промени.

Самата структура на телата ни и физическите ни кодове се променят. Преминаваме от въглерод към силикати и кристали. В действителност сме съставени и от трите, но активността на въглерода намалява, а кристалите стават по-активни. Силикатите, които досега не са били особено активни, засилват активността си и след време също ще се трансформират в кристали.

На физическо ниво този процес е съпътстван от много симптоми, но те са предизвикани просто от изчистването на стари кодове, изживявания и спомени от телата ни.

Ускорено израстване и на духовно ниво

Освен физическите промени, преживяваме ускорено израстване и на духовно ниво. Структурата на съзнанието ни се променя, фокусът на егото ни (или както го наричам аз, на изкуствения интелект) също се изменя. И с цялото това изчистване на старото и преминаване към нови програми забелязваме как нашата околна среда, площадката, на която играем, също преминава през сериозни изпитания.

В крайна сметка целта на всичко това е да ни доведе до промените, които сме подготвили и организирали на колективно ниво.

И така, каква е нашата роля

И така, каква е нашата роля? Нашата работа е да бъдем себе си, да се превърнем във възможно най-чистото и най-неподправено въплъщение на истинската си природа, защото по този начин се свързваме с най-висшите светлинни спектри, с най-високите вибрационни честоти. Тези честоти извисяват, препрограмират и променят не само хората, но и цялата планета. А планетата е една площадка за игра.

Знам, че съм го казвал многократно, но отново ви го напомням, защото е много лесно да се изгубим в играта и да забравим къде се намираме.

Призивът към нас е просто да бъдем себе си. Това означава да сме свързани с по-висшия аспект на същността си.

Техники

Една от техниките, които препоръчвам, е да прекарваме време в състояние на отпускане, на медитация. В това състояние позволяваме на ума да се успокои.

И така, молим душата да се интегрира напълно с тялото, с човешката ни същност, с ума ни, и да създаде хармония и баланс.

В същото време можем да помолим и човешката си същност да се настрои към най-висшата си форма, към най-висшето състояние на съществуване, което е постигнала през многобройните си въплъщения, и да го внесе в този прекрасен танц, който наричаме живот.

Можем да призовем и тялото си да активира възможно най-пълно вроденото си съзнание и също да се интегрира с душата, с човешката същност и с ума.

Накрая можем да поканим и най-висшия аспект на Първоизточника, на есенцията на цялото съществувание, който тялото ни може да поеме и който могат да използват човешката ни същност, душата и умът ни да струи през нас свободно.

Да позволим на енергиите да се хармонизират

В това състояние можем да позволим всички тези енергии да се установят трайно в нас и да се хармонизират. Почувствайте как всички те се сливат и създават най-висшия аспект на вашата същност. Това ще извади на фокус истинския ви аз в това въплъщение.

По този начин се издигаме до най-високото си ниво и вече можем да използваме най-висшите си аспекти, за да навигираме в реалността. Така можем да допринасяме много повече на ниво енергия, на ниво съзнание и на нивото на думите и делата си. Каквато и роля да сме избрали за себе си, така можем да я изиграем изцяло.

Тази практика ни помага да постигнем много по-голяма яснота и вече има много по-малък шанс да бъдем всмукани в автоматизираните драми и програми.

Как да общуваме

Част от ролята ни тук е да служим за пример от позиция на най-висшето си проявление като човешки същества, което включва всички аспекти на нашата същност.

Друга част е да общуваме с хора, като оставаме безкомпромисно верни на себе си – не сме тук, за да успокояваме нечий гняв, да се молим, да променяме или оправяме когото и да било.

Позволяваме на всички, с които общуваме, да бъдат изцяло себе си.

Оставаме искрени, задаваме въпроси и споделяме свободно информация, доколкото събеседниците ни са отворени за нея, но никого не поучаваме.

Начинът, по който ние променяме, подобряваме, препрограмираме

Друга част от ролята ни тук е да виждаме света такъв, какъвто е – като постановка, като площадка за игра, филм, холограма. Това по никакъв начин не омаловажава нашето участие. Просто сме отворени към истината, че реалността е такава и че ние участваме в нейното моделиране. Тогава нещата, които виждаме в света, не ни влияят – напротив, ние влияем на света със своите проявления.

По този начин ние променяме, подобряваме, препрограмираме света по модела на най-висшето проявление на човешката същност, което ние самите изживяваме в себе си. Това правим, когато играем в света. Виждаме тази версия на света, която идва от ядрото на нашата същност, и тогава няма значение какво се случва около нас, защото ние оставаме верни на тази част от себе си.

Тази част от нас е гъвкава, тя постоянно се разширява, безгранична е – и ролята ни в света е да я проявяваме.

Да бъдем себе си и да виждаме ясно

Това е ролята ни в този момент – да бъдем себе си и да виждаме ясно. Разбира се, живеем във времена на огромно разделение в света, но нашата роля не е да го премахнем, а да го наблюдаваме и да го трансформираме в самите себе си. Цялото това разделение ни помага по един или друг начин да постигнем трансформация.

В голяма степен тази интензивна полярност ни помага не само да преминаваме бързо напред и да се освобождаваме от старите си версии, но и помага на много от най-заклещените хора, които са напълно парализирани, да започнат отново да прогресират.

Промените

Това е ролята ни в този момент и много от нас все по-ясно осъзнават важността ѝ, започват съзнателно да мислят за нея и да чувстват, че играта започва да се променя.

Съответно много от нас започват да променят диетата си, консумацията си на информация, поведението си, връзките си и начина, по който възприемат нещата.

Започваме все повече да гледаме от позиция на неутралност, да виждаме съвършенството на случващото се и да го използваме като възможност да се включим по-активно и да улесним настъпващите промени.

И така, включете се активно и изиграйте прекрасната роля, за която сте дошли. Призивът се усеща много силно, така че нека откликваме заедно сега и занапред.

Превод Мария Симеонова / Редакция Димитрина Спасова

Facebook Коментари