Егото, неговото предназначение, роля и излизането му от употреба - Част 3

Егото, неговото предназначение, роля и излизането му от употреба - Част 3

Франко Де Никола  Епизод 7  Егото, неговото предназначение, роля и излизането му от употреба

Егото като приятел

Някои хора използват Егото като приятел. Те си казват: Няма с кого другиго да си играя. Имам си Егото, то ме забавлява и освен това забавлението е доста интересно.

Сприятеляваме се с Егото, защото по същество то предлага редица изживявания и начин на живот, който не бихме могли да изживеем пълноценно без Егото. И в това е неговата красота.

“Егоистичният отделен Аз е създание по наш собствен план. . . .  живее една лъжа. . . . Оцелява единствено в илюзията.”

Чрез Егото сме изживели неща, които не са били в оригиналния проект. Защото сме живели 10 000 години в обърната матрица. Могли сме да се върнем назад и да изчистим всичко, имам предвид обърнатата матрица. Могли сме да я извадим от уравнението преди много време.

Това обаче е било възможност за уникално изживяване. И към обърнатата матрица е имало невероятен интерес. Да го наречем интригуващо изживяване, може би това са правилните думи. Всичко е било наред, но сега е време да продълим напред.

Нека просто продължим напред.

“Когато го погледнете в очите /Вашия егоистичен отделен Аз/, поздравете го с Истинска любов и той ще умре.”

Защо сме тук – да се научим да направляваме Егото си

Задължително условие за нашето развитие, за нашата еволюция, за това да се превръщаме в просветлени същности, е да се развиваме в условията на обърнатата матрица и докато тя съществува в пълна сила. Представяте ли си какъв набор от умения е необходим, какъв здрав фундамент и самоуправление, което само по себе си е доства висока летва, която да определя фукционирането на нещата.

Както знаете от моите епизоди, причините да дойдем на планетата Земя са няколко: да имаме изживяванията, през които сме преминали; да придобием знания и опитност. Но също и да се научим да направляваме Егото си.

“Надскочете неговата хватка и ще бъдете свободни.”

Обърнатата матрица изигра изключително силна роля, която ние изживяхме. Фактът, че започнахме в органична 3D матрица и болшинството завършихме в 2D и това, което наричаме 3D обърната матрица – това беше серия от изживявания, които вече няма да е възможно да се изживеят.

Да запазим неутралност

Затова не може да гледаме към тази опитност и да казваме: това беше лошо, това беше грешно или нещо от сорта. Защото докато продължаваме да квалифицираме изживяването като правилно, грешно, добро или лошо, то ние по същество продължаваме да съществуваме чрез това, което е. Т.е. продължаваме да разиграваме частта на обърнатата матрица и да навлизаме в 2D и 3D обърнатата част. Това е единствената част, която ще отсъжда, ще преценява всичко възможно. Отсъждането наистина произлиза от тази обърната част.

То не произлиза от вашата истинска същност.

“В илюзията за отделеността от Единството, отделният егоистичен Аз вярва и се държи по начини, които не са хармонични в потока на Единството.”

Вашата истинска същност може да оценява и да наблюдава, и да прави предложения за промяна, за да можете самите вие да се хармонизирате още малко и още малко, и още малко да се изравните с по-голямата си същност.

“Постигаме това като естествен “страничен ефект” от надскачането на егоизма чрез развитие и подхранване на нашата Неегоистична любов към другите.”

А Егото е това, което осъжда

То осъжда, но не дава отговори и решения как да промените нещата. То основно ви кара да се чувствате по определен негативен начин, което води към  осъждане и недоволстване и от другите хора. Защото Егото е създадено за това.

И за да навлезем по-дълбоко в материята на изкуствения его интелект, основната цел на Егото е била да ни извади от стабилното високо ниво на съзнание на 3D органичната матрица; да ни върне назад, за да можем ние да развием обърнатата матрица и тя да се разгръща, а Егото, този изкуствен интелект, съответно да поема все по-пълен контрол в живота ни.

“Вашият егоистичен отделен Аз е най-ужасният демон, който някога ще видите.”

В общи линии, колкото по-ниско слизате, толкова по-малко сте свързани с всичко съществуващо. Губите връзка със самите себе си, както и връзка с всичко останало, което играе роля в голямата  Игрална площадка. Губите връзка и с всички други съществуващи царства, с които играем. Това е, което Егото прави.

Целта на Егото е да превземе истинската ви същност

След като сте дошли на планетата Земя да играете своите роли, целта на Егото винаги е била да се прояви във вас до такава степен, че да забравите напълно кои сте; да превземе истинската ви същност, да ви изкара от нея и да ви създеде погрешна идентификация, която да се определя чрез етикети и програми; същност, която осъжда и налага ограничения и рамки за това кой си и какво можеш да бъдеш.

Ако нямахте Его, не бихте могли да кажете: Аз съм това или Аз съм онова; или да определите: Аз съм с такава професия, Аз съм с такова образование, Аз съм от този пол, Аз съм от тази култура, Аз съм . . . и т.н. и да се идентифицирата с поставените етикети и да се категоризирате.

“Егоистичния отделен Аз контролира ума и изкривява Истината.”

Едно от нещата, които трябва да споменем, е, че ако изгубим заучените  си идентичности, то ние ще стигнем до точка, където сме нищо / никой и същевременно сме всичко / всеки / едно цяло / единени.

“Защото онези, които приемат властта пред егоистичния си отделен Аз, ще се върнат и ще бъдат изцяло Ведно.”

Все по-ясно разбираме, че сме дошли тук да играем конкретни роли и да изживяваме себе си. Разбираме и че бихме могли лесно да влизаме и да излизме от ролите, които сме избрали да играем, без никакви етикети и без да се прилепваме към каквото и да било.

Това са нещата, които Егото прави. То играе изключително силна роля в нас, защото ни кара да мислим, да чувстваме, да реагираме и да отговаряме по много особен начин. При повечето от нас Егото сяда на шофьорското място и започва да определя взаимоотношенията в живота ни, определя как да играем играта, какви избори да правим, в каква посока да вървим . . . докато не му отнемем направлящата живота ни роля.

Цитати са от “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз

Превод Евангелия Джингарова / Редакция Димитрина Спасова

Facebook Коментари