Егото, неговото предназначение, роля и излизането му от употреба - Част 2

Егото, неговото предназначение, роля и излизането му от употреба - Част 2

Франко Де Никола  Епизод 7  Егото, неговото предназначение, роля и излизането му от употреба

И тогава, за да бъде преустановена подкрепата на органичната матрица се налага изолирането на ДНК нишките.

Целта на Егото

Към онзи момент целта на Егото е била да свърши цялата тази работа. Същевременно е проектирано така, че да обърне всичко с главата надолу. Т.е., това, което е било вярна / правилна операционна система, Егото я е обърнало. И ако вземете която и да е система в нашия свят, ще видите, че тя отразява точно това.

. . .  Азът преобръща полярността. . . Това нарушава хармонията между него и Веленския поток и Ред. . . И от това възникват всичките ни лични и световни проблеми? . . . Просто го анализирай и лично ще се увериш. При насочване на внманието навътре и отдаването на енергията на егоистичния отделен Аз, ние се отвръщаме от това да сме възприемчиви за изливащия се източник на Вселенско съзнание

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз

Какво точно прави Егото в нас?

Не можем да го разглеждаме като зло. Не можем да го наречем подло, защото това означава да му отнемем ролята – да започнем да съдим самото Его по някакъв начин и да го гледаме обърнато / обратно.

Трябва да го разглеждаме такова каквото е било създадено. За да се осъществи различен вид изживяване, е създадено Егото – като операционна система, която да създава отделеност, разделение и илюзията за това.

Друг е въпросът, че това не е било съвсем според плана.

. . . След като така силно се е “откъснало” от Вселенския дух – източника на сътворението, човечеството в известен смисъл е “ослепяло”.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз

Въпреки това, Егото е било имплантирано, било е прието и ние съответно сме го използвали. Използвали сме го в продължение на 10000 години.

Промяната

Сега обаче сме в процес на преобръщане, за да преодолеем обърнатата матрица. Решетката на матрицата вече е изключена. И Луната също вече не излъчва.

Луната отразява доста силни енергии, но това съвсем не са онези енергии, които тя излъчваше като предавател или сателит.

 И от всеки човек зависи да промени себе си, а не света.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз

И сега отново за самото Его

Въпреки промените, изкуственият интелект – Егото е все още активно и все още държи голяма част от нашата операционната система. И това е единствената причина да продължаваме да виждаме нещата такива каквито са. По същество – трябва да кажем – окей, приели сме изкуствения интелект, той се е превърнал в операционна система, използвали сме го.

Трябва да приемем следните неща: всичко за нас е трябвало да бъде трудно, за да можем да прогресираме, а освен това се включва и цената, която да платим. Прибавяме и факта, че не сме виждали себе си като едно цяло; приемали сме се като отделени и отделни. Съответно цялата операционна система не е била в естественото си състояние.

. . . какво би станало, ако ръцете и краката ти се откажат от насоките, координацията и съзнанието на цялото ти тяло. Тогава те получават собствена идентичност и развиват егоистични отделни Азове.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз

Както казах по-рано, Егото се прави на разказвач. Разказвач на неверни истории. Общо взето, то създава различни истории и създава илюзорни проекции за това как стоят нещата, какви са, какви не са и т.н.

И какво прави Егото в такива моменти

Например. Ако имате прозрение да направите нещо или да тръгнете в определена посока; или да насочите работата си към определена цел; или каквото и намерение или насока да решите да последвате, или нещо в този дух; или пък чувствате, че това е вашата следваща стъпка.

Ето това ще направи Егото

Ще излезе напред и ще каже: откъде знаеш, че ще проработи; ами, ако се провалиш; виж какво се случи там и там; виж какво се случи с онези хора; виж какво се случи с теб, когато опита нещо подобно, а сега дори не си близо до онова нещо.

Но запомнете, че във вашия живот, всеки път, когато се опитате да направите нещо, винаги ще се намери някой да каже нещо и може да ви накара да се почувствате зле.

Или ако искате да създадете връзка, или искате да създадете взаимоотношения с някого, то Егото ще продължава със същото, ще продължава да създава всички тези съмнения и истории.

Това е, което Егото прави – огромно объркване.

И затова много хора имат затруднение при общуване с Висшия Аз

Как действа Висшия Аз

Защото Висшият Аз не е настойчив, не се натрапва, не е разказвач на истории. Може да създава определени сценарии и изживявания, но знаете ли, когато се настроим на вълната на Висшия Аз и си кажем: добре, искам да видя докъде ще ме отведе това пътуване, коя ще бъде следващата ми стъпка или нещо в този дух, то тогава ние се обръщаме към себе си, объщаме се към Висшия си Аз.

И тогава Висшата ни същност ще отговори по един много ясен, но фин и едва доволим начин, без тежък емоционален заряд.

Това е първоначалният отговор. Той е много бърз и в повечето случаи дори и не довършваме въпроса, защото ние вече сме получили отговора.

. . . Нашето Вътрешно същество е Ведно с Вселенския дух и когато му позволим да “излезе и да поеме контрола върху нас”, ние ставаме активно звено в йерархичната верига на Вселенски съзнателни същества. . . И като ЕДНО, ние можем да получаваме насока от тези други части на нашата верига, тези красиви същества, които имат неограничена всеобхватна гледна точка.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Насока отгоре

И веднага след това Егото изскача, и се започва: ама, какво ще кажеш за това, какво ще кажеш за онова и т.н., и т.н, и т.н.

И така докато ви доведе до състояние, при което независимо какво сте чули в началото, това – чутото започва да ви се изплъзва; това, което сте доловили от Висшата същност като отговор, става толкова размито, така разводнено и удавено в шумотевицата, създадена от Егото, че вие се замисляте, дали Висшия Ви Аз изобщо общува с вас.

Това, което получавате е един ум, който непрекъснато прескача като маймунка насам-натам или едно постоянно бърборене в глава ви, и това през цялото време.

. . . Маймунският ум служи да държи настрана спокойствието, което разкрива Светлината на истината и Единството.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз

 

 

 

Facebook Коментари