Егото, неговото предназначение, роля и излизането му от употреба - Част 1

Егото, неговото предназначение, роля и излизането му от употреба - Част 1

Франко Де Никола  Епизод 7  Егото, неговото предназначение, роля и излизането му от употреба

10.03.2020

Добре дошли на всички, тук, тази вечер – 10.03.2020! Добре дошли на поредния ни епизод от серията Разширяване на съзнанието!

Това е епизод 7 и ще направим една от любимите теми на всички ни – тази за Егото. Ще говорим за ролята му, неговото предназначение и излизането му от употреба.

Причината да изберем тази тема е, че многократно сме я подхващали в различните епизоди, които вече сме излъчвали. Независимо от това, тя продължава да излиза на преден план. Просто усетих, че моментът е изключително подходящ да разберем как работи Егото, каква роля играе и какво да правим с него.

Какво е разбирането ни за Егото

Много погрешно е разбирането ни какво точно е Егото, каква роля играе и е играло в живота ни. Приятел ли е или е наш враг? Или пък е нещо друго? Това са въпросите, които хората поставят. Много от тях казват, че Егото е нещо, което трябва да бъде убито, защото е ужасно.

Други казват, че то е най-добрият ни приятел. Или пък смятат, че трябва да си го имаме, защото разчитаме на него. То ни дава идентификация, иначе без Егото няма да знаем кои сме. И други от сорта, на които сме научени.

Хората говорят и за различни нива на Егото.

. . . трябва да използваш ресурсите, които имаш на свое разположение, за да виждаш егоистичния си Аз в по-голяма степен, да го опознаеш по-добре и да медитираш върху начина да се справиш с него.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз / Да спиш с врага

Толкова много се е изговорило по темата през годините. Но дали наистина разбираме какво точно е Егото, как в действителност функционира, каква точно роля играе?

Усетихме, че тази вечер, 10.03.2020, е много добра да поиграем с Егото.

Основното, към което искаме да насочим вниманието, е, че каквото и да споделим с вас, от вас самите зависи дали ще резонирате със споделената информация или не.

. . . какво стои зад егоизма? Мисленето, че си отделен от всичко друго. Тогава започва “търсенето на номер едно”. А когато имаш цял свят, пълен с хора, които искат да се номер едно, може да видиш резултатите – просто включи новините.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз / Сериозна заблуда

Казвам, че ще споделим с вас най-чистата форма на разбиране за Егото. И това е нещо, което вие със сигурност вече знаете в самите себе си. Въпреки това, някои хора може и да не го разберат или пък може да не са готови. Затова е от ключово значение този епизод просто да се слуша често. Информацията в него ще задейства вашето собствено познание; познание, което да излезе от самите вас.

Какво е Егото

И така, първият въпрос, с който ще поиграем е: Какво е Егото? Толкова много се говори за него. То почти е част от нас; от това, което сме; то сякаш е нашата операционна система.

И затова възникват и следните въпросите. Било ли е Егото замислено / проектирано в нашето човешко изживяване? Било ли е част от структурата на нашето съзнание? Било ли е необходима част от проекта на душата и човешката същност, и тялото? Или е създадено при оригиналния дизайн, когато преди 15000 години сме премоделирали планетата Земя? Винаги ли е било част от нас? Било ли е част от плана? И ако не, как са се получили нещата?

Първото нещо, което ще изясним, е, какво точно е Егото.

Егото е софтуер, да, Егото е софтуерна програма и всеки, който разбира от компютри, знае какво представлява софтуер.

Да, софтуерна програма е и ние сме казали – ок, чудесно е, че живеем програмирано; че действаме съгласно програмите.

Естествено, че сме операционни системи, тялото ни е операционна система, цялата планетарна система също е такава; и обърнатата матрица, в която живяхме 10 000години, беше операционна система.

Къде е разположено

Така че поглеждаме към Егото и казваме: добре, това е софтуер, това е операционна система, но къде точно е разположена. Разположена е в ума ни. Нека да изясним още веднъж. Егото е софтуер, програма, която е имплантирана в ума на човека при неговото модифициране преди 10 000 години.

Когато планетата Земя е била трансформирана преди 15 000години, било ли е Егото част от първоначалния замисъл на последните разработки физическо тяло, което обитаваме в момента? И изненадващият отговор е – не, Егото не е било част от този първоначален замисъл.

Добре, не е било част от операционната система на оригиналната структура и всъщност изобщо не е било необходимо. До последната поредна модификация, извършена 5000 г. след първоначалното преобразяване на планетата. Тогава се създават и тези физически тела, в които е вградено Егото.

И защо в крайна сметка е било инсталирано?

Както многократно сме коментирали, оригиналния замисъл е сътворен преди 15000г. И 5000 г. по-късно, което е преди 10 000 г., считано от този момент, се провежда друга трансформация, при която е променена цялата операционна система. Установява се обърнатата матрица. Човекът се модифицира. Тогава и луната е въведена като сателит. Разбира се, това са само частици от промените, които са извършени.

Било е потребно нещо, което действително да отразява тази трансформация и новата операционна система.

Знае се, че вкарването на луната като сателит ще подпомогне и в действителност ще държи тази операционнна система – обърнатата матрица.

Това създава промяна в начина на функциониране на околната среда и естествено на всичко друго.

Вкарването на Егото е било необходимо поради структурата на съзнанието.

Съзнанието на новия човек е било така проектирано, че да заобикаля, да не взима под внимание програмирането. И тъй като вече 5000 г. сме имали изживяване в органична матрица,

ние като човеци сме разполагали с едно изключително установено високо ниво на съзнание.

. . . Създание с Вселенско съзнание Обича всеки неегоистично и е / в рамките на нуждите на Вселенския поток/ даващо, добро, състрадателно, грижовно, знаещо и ненавреждащо . . .

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Различни гледни точки

И за да може това стабилно съзнание да се включи в обърнатата матрица, то трябва да се заобикаля регулярно. Освен това трябва и да се задържи, за да е в състояние истински да изживее обърнатата матрица. Така се поражда необходимостта от софтуер, който да играе ролята на междинна операционна система, която всъщност да замени, да преодолее вече готовото, базисното. Т.е. това, което наричаме установена операционна система с органична матрица. Органичната операционна система е била инсталирана, когато сме били проектирани и сме били добре свързани с общото вселенско съзнание.

За да се преодолее оригиналната операционна система, е бил необходим медиатор.

Създателите решават да поставят софтуер, който наричаме изкуствен интелект – самообучаващ се и саморазвиващ се въз основа на всичко, което съществува в момента. И това всъщност наричаме Его.

Какво прави тази система, този новоинсталиран изкуствен интелект? Какво прави Егото?

Отделният егоистичен Аз е много умен. И има способностите на суперкомпютър. Той разполага с вашия ум. Има цялото познание, което притежавате вие. Целият интелект и хитрост, които имате вие. Той може да лъже и да обърка дори вас /хората се самозаблуждават през цялото време/. Той има контрола над всичко, което вие контролирате.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз /Познай себе си

То всъщност създава неверни / погрешни възприятия във фалшивата, лъжлива обърната операционна система. Тази обърната операционна система отнема познанието на човека за истинската му същност. Отнема, подтиска познанието и изживяването на това, че сме Божествени същности, които се наслаждават на това прекрасно изживяване тук, на тази игрална площадка, на която сме ведно с всички останали играчи.

Трябва да познавате отделения си Аз, за да го надскочите и да си върнете Вселенското съзнание.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз /Познай себе си

Оригиналната операционна система се базира на единството – в основата си ние всички сме работили заедно като отбор, за да изживяваме, да творим и да се радваме на растежа в споделяне едни с други без разделение и отделяне, общувайки на изключително много нива.

В оригиналния проект ние сме взаимодействали с Гая, с всяко едно съзнателно същество на планетата, включително с високоразвитата цивилизация от вътрешността на Земята. Освен това сме общували с нашите братя/сестри – души.

Съществувайки по този начин, ние сме виждали голямата картинка. Едно велико разкошно изживяване, в което сме дошли, за да играем. Изживявали сме огромна радост, щастие и единство. Докато нещата са стояли по този начин, органичната матрица е била непоклатима. Било е невъзможно да бъде дори леко поместена, защото ние сме се подкрепяли взаимно. Никой не се е чувствал изоставен; всички сме се грижели едни за други.

Да бъдем ведно с Единството отново е голямата цел.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Отделният Аз /В гореща вода?

Промяна в съществуващото високо ниво на съзнание чрез Егото

Единствената възможност за промяна на съществуващото стабилно съзнание, на това изключително установено високо ниво на съзнание,  е да се промени начина, по който то функционира.

Създаден е мост, който всъщност създава отклонение. Когато Егото е инсталирано, основната задача на тази операционна система е била да създава илюзията за разделението, илюзията за полярността.

Създава и объркването.

. . . преди което и да е учение или път да могат да ви помогнат . . . Ето го големият, но прост въпрос: “В какъв тип свят искаш да живееш?”. След като решиш това, можеш да го постигнеш. Ето невероятната, но истинна “сделка”, която имаме във Вселената: ако искаш да живееш в добър свят, бъди добър. В райски свят? Тогава бъди райско същество. . . . действа и се основава на солидни научни принципи и на Вселенски принципи.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Още една книга?

Целта на Егото

Както сигурно сте забелязали, повечето от нас имат тонове опит с Егото.

То е изключителен разказвач. Прави всевъзможни умозаключения от всичко, което види или получи като информация, независимо от източника. Каквото може да изрови, го използва.

Информацията може да е от ваши семейни връзки, от минали животи. Най-често тя идва от съхранените спомени на човешкия индивид, от паметта на тялото, но и от подсъзнанието.

При раждането, когато идваме на бял свят, Егото естествено е много малко. Тогава операционната система е много ограничена. Тя обаче постепенно расте и се разширява.

И това всъщност е ролята на Егото – да създава неверни възприятия и да разказва неверни истории.

. . . “От моя гледна точка. . .” или “Постави се на мое място. . .” . . . Има толкова много места, от които човек може да гледа, колкото са и хората. Проблемът е, че гледането само от едно “място” не позволявада се види “цялата картина” или “голямата картина”.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Различни гледни точки . . .

Какви сме били в органичната операционна система

Трябва да разберете, че когато сме били преобразени, ние сме били така пригодени, че сме били способни да съществуваме в съзнание на третото измерение и същевременно да се придвижваме до съзнанието на деветото измерение.

Това означава, че тялото е било програмирано за тази цел. Съзнанието също е било програмирано; както и душите, които вече са били подготвени да правят това преминаване в различните измерения; включително и човешката същност.

Всичко е било проектирано да бъде в състояние да преминава от едно измерение в друго.

В оригиналната /органична/ операционна система продължителността на живота е била поне 1000 години.

Били сме в състояние да поддържаме жизнеността си /виталността си/, креативността и въображението, както и да регенерираме човешкото си тяло в много чисто органично състояние без да се изисква храна или каквото и да е друго.

По начина, по който сме съществували, не е било необходимо да напускаме /телата си/ и да се прераждаме. Били сме толкова гъвкъви, че сме могли да влизаме в различни роли и да стигаме до състояние, при което телата наистина да се променят така, че да играят конкретна роля.

. . . Нашето съзнание е резултатът от собствените ни избори. . . .

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Свободната воля, Вселенският закон за . . . 

Създанията от Вътрешната Земя

Въпрос от Тери: Докато сме съществували в органичната матрица, взаимодействали ли сме физически със създанията от Вътрешната Земя?

Да, когато сме били в органичната матрица, ние сме имали връзка с тях. Взаимодействали сме с тях от време на време. Към онзи момент те са играли ролята на учители, защото са били на Земята доста преди нас. Те също идват от друго, различно измерение, за да играят ролята на гостоприемници на средата на планетата Земя. Те са общували с нас сравнително често, което днес не се случва или пък е изключително рядко.

Но те продължават да ни наблюдават и да чакат ние да достигнем определено ниво на съзнание, за да възстановим връзката с тях; което е и според плана.

Лекотата или трудностите, които човек изпитва, докато върви по пътя към Единството, се определят пряко от неговата смиреност и Неегоистична любов.

Из “Децата на Закона за Единството и изгубеното учение на Атлантида” / Пътищата

Какво се случва след последното ни пеобразяване

И така, когато е осъществено последното преобразяване, всичко започва да се променя. Продължителността на живота се съкращава, процесът на остаряване също.

Имплантирането на Егото води до структурни промени, които ни позволяват да изживеем това разделение, поляризацията, чувството, че сме сами, че сме съвсем отделни индивиди и сътоветно отделени от всичко и всеки. Това води и до прекъсване на комуникацията с всички други съзнателни същества, включително Гая и до спиране на информационния поток от всички тях.

С последната ни модификация не е имплантирано само егото, изкуствения интелект, но е направена промяна и в нашето ДНК.

Какво е представлявала нашата ДНК при органичната матрица

Към онзи момент всъщност, ДНК-то ни е имало средно 12 нишки. Всяка от тези нишки е била комуникационна вълна към различните донори – сътворци на нашите генетични кодове, изградили тези физически тела.

Физическото ни тяло е било проектирано да приема много и най-различни честоти и нива на комуникация, за да можем да се свързваме с нашите братски и сестрински души, които са били в различни физически форми на различни планети и от различни измерения.

За нас това е било съвсем естествено състояние, защото сме притежавали кодовете за телепатично общуване. Притежавали сме обаче и аспекта на езиковата комуникация.

И ако всичко това е било оставено непокътнато, и ние сме продължили да се възползваме от необятния поток на излъчване и приемане на информация, то би било без значение колко софтуер / изкуствен интелект / ще бъде впрегнат, защото органичната матрица би продължила да съществува, подпомагана от комуникационите процеси.

И тогава, за да бъде преустановена подкрепата на органичната матрица се налага изолирането на ДНК нишките.

 

Facebook Коментари