Австралийски цветни есенции

Австралийски цветни есенции

От кога и как се използват

Цветните есенции имат дълга история и са познати на много култури. Използвани са за здраве и лечение още преди времето на Христос. Всъщност редица книги твърдят, че цветните есенции са били широко употребявани в познатите ни от езотериката древни цивилизации Лемурия и Атлантида.

Австралийските аборигени извличали благотворните ефекти на цветните есенции, като изяждали цялото цвете. Те поглъщали есенцията – под формата на роса, заредена с енергия от слънцето – заедно с цветето.

Мъдрост, съчетана с огромна сила

От геологическа гледна точка  Австралия е най-старият континент и когато човек пътува през него, особено през Австралийската пустош, определено може да почувства една древна мъдрост, съчетана с огромна сила.

Австралийските растения са еволюирали в изолация от останалия свят в продължение на четирийсет и пет милиона години. Горещият и сух климат води до изчезването на много растителни видове, а други успяват да развият нови качества, които им позволяват да оцелеят, давайки начало на много редки и специфични за континента родове и видове.

Адаптивност и красота

Австралийските цветя се отличават с това, че много от тях имат бодливи листа – адаптивен белег, който им помага да оцелеят в сухите местности, където виреят. Австралийската растителност се отличава с особена красота и сила и винаги е пълно с цъфтящи растения, независимо от сезона. Дори посред зима австралийската шир е море от багри от безбройните цветя, премесени с ярките или притъпени тонове на обкръжаващата ги растителност.

Двигател на емоционалното духовно израстване

В древната енергия на Австралия винаги е имало много мъдрост, но днес тя е примесена с неугасима жизненост. Тази метафизична енергия се проявява в Австралийските цветни есенции, и както Австралия, така и тези лечебни средства ще играят своята роля в разгръщащото се съзнание на Новата епоха. Австралия се превръща в център на вдъхновението и учението на Новата Епоха и цветните еснции ще бъдат важен двигател на емоционалното духовно израстване.

Тази енергия, съчетана със силата и мъдростта на Австралия, сега се проявява в нейната флора и се улавя в цветните есенции, извлечени от тези растения.Те се използват и ще продължават да се използват и в други страни, без да губят целебните си качества и сила – и ще станат универсално лечебно средство.

Друг фактор за появата и силата на Австралийските цветни есенции е, че растенията, от които са извлечени, се радват на чиста околна среда. За разлика от останалите континенти, Австралия е относително незасегната от отровите на ядреното и химическо замърсяване.

Въздействие

Днес има около 70 Австралийски цветни есенции, извлечени от различни растения в цяла Австралия.

Австралийските есенции действат бързо и дълбоко, дори при хора, които не живеят в Австралия – стига човек да се чувства комфортно в разбирането си за страната.

Те работят и върху психологическите, духовни и физически състояния, характерни за нашето време. Силата на австралийските есенции и резултатите, които непрекъснато носят, са изумителни. Те действат като катализатори, които ни помагат да разрешим широк диапазон от негативни емоционални състояния и да развием интуитивните си способности.

Лекуват, като помагат на човека да постигне емоционална, духовна и мисловна хармония. Обяснението за лечебното им действие се основава на вечната мъдрост, че когато емоционалният баланс се възстанови, настъпва истинско излекуване. Повечето физически заболявания са резултат от емоционален дисбаланс.

Австралийските есенции изваждат на повърхността положителните качества, които се крият дълбоко във всеки от нас. Тяхното активиране позволява да заменим страха със смелост, омразата с любов, несигурността с увереност и т. н.

Да се свържем с Висшата си същност

Но основната цел на есенциите е да помагат на хората да се свързват с Висшата си същностсобствения им интуитивен център, който разбира целта на живота им.
Те действат подобно на медитацията, като не само разсейват негативните убеждения, но и отварят вратите на съзнанието ни, за да бъде залято от положителни качества.

Facebook Коментари