Как действат цветните есенции?

Как действат цветните есенции?

Философията на велики лечители като Хипократ, Парацелз, Ханеман, Бах и Стайнер е проста. Те вярвали, че доброто здраве е резултат от емоционална, духовна и умствена хармония и разбирали, че когато премахнат емоционалния дисбаланс в пациентите си, това лекува и болестите им.

Болестите са физическо проявление на емоционалната разбалансираност, която се получава най-вече, когато хората не са свързани с Висшата си същност. Но болестите не са нещо, от което да се плашим или притесняваме. По-скоро те са знак, че нещо в живота ни е извън равновесие. От тази гледна точка можем да приемем физическите заболявания като нещо положително, тъй като те могат да ни покажат пътя обратно към състоянието на баланс. Всеки човек има определен житейски план или цел, и когато се свърже с него и го следва, животът му започва да тече много по-леко и успешно.

Австралийските цветни есенции изваждат на повърхността положителните качества, които се крият дълбоко във всеки един от нас. Тяхното активиране ни позволява да заменим страха със смелост, омразата с любов, несигурността с увереност и т.н.

Австралийските цветни есенции действат подобно на медитацията, като не само разсейват негативните убеждения, но и отварят вратите на съзнанието ни, за да бъде залято от положителните качества. Тези силни лечебни средства действат по много начини, за да ни помогнат да се освободим от негативните си убеждения и емоции и да ги заменим  с положителните страни на съществото си. хора и събития започват да се стичат в живота ни, за да ни помогнат да се придвижим към ново ниво на разбирането. Този ефект може да се засили допълнително, когато се освободим от вредното влияние на отрицателните си убеждения.

Може да се приеме, че човек има няколко емоционални слоя и цветните есенции ни помагат да преминаваме през пластовете от емоционални блокади. Есенциите се саморегулират, което означава, че са ефективни само дотам, докъдето са готови да стигнат хората. Те действат и като мек катализатор, който довежда хората до тази точка и след това им помага да започнат да пробиват следващия слой.

Разбира се, колкото по-осъзнати стават хората с помощта на лични практики за израстване, медитация и готовност да изследват и да се изправят лице в лице с чувствата си, толкова по-бързо ще действат цветните есенции.

Facebook Коментари