И още малко за Австралийските цветни есенции

И още малко за Австралийските цветни есенции

Цветните есенции могат да се използват от всеки, тъй като са напълно безопасни и нямат странични ефекти. Те са толкова ефективни при деца и животни, както и при възрастни. Действието им при децата е изключително бързо, тъй като те са натрупали по-малко негативност и емоционални бариери и са по- свързани с чувствата си.

Човекът, който открива Австралийските цветни есенции се казва Иън Уайт. Той е австралиец и прекарва детството си сред австралийската природа на място, наречено Тери Хилс на северозапад от Сидни. Израства в семеийство, в което от пет поколения се наблюдава склонност към билкарството. Често е придружавал баба си на дълги разходки в гората да събира лечебни билки. Тя му показвала различните растения и цветя и му обяснявала свойствата им. От нея се научил да уважава природата и да цени дивата австралийска шир с нейната уникалност и огромна сила.
Въпреки родословието си, първоначално завършва в университета естествени науки и психология. Но поради някои стечения на обстоятелствата в неговия живот, решава да комбинира психологията с природните терапии. Така се записва и завършва природолечение и терапии.
Десет години работи и лекува с цветните есенции на д-р Бах и вижда добри резултати. Но усещането за австралийската природа и за огромната лечебна сила на нейните растения така и не го напуска. Но се изумявал, че тези растения не се използват и му се е струвало огромна загуба.
След едно завръщане от Индия в плачевно здравословно и емоционално състояние започва да се интересува от различни видове йога и медитация. След месеци редовно занимание с йога и медитация започнал да получава насоки за създаването австралийските цветни есенции. По време медитацията виждал образа на даденото растение и най-доброто място, от което да извлече есенцията му. Също му се е давало разбиране за лечебните му свойства.
Това му е дава голямо въодушевление, понеже получавал потвърждение, че австралийските растения имат лечебни свойства – нещо, което той дълбоко в себе си е знаел още от най-ранно детство. Като утвърден лекар,  имал рядката възможност да наблюдава резултатите от прилагането на австралийските цветни есенции.
Те показвали, че есенциите са много по-силни и действат много по-бързо от всички други лекарства, които е предписвал. С огромно въодушевление той и съпругата му Кристин планират дълго пътешествие в търсене на различни цветни есенции, които да приготвят под лъчите на слънцето така, както го е правил д-р Бах преди повече от петдесет години. Така те започват да създават Австралийските цветни есенции, които са извлечени от различни растения в цяла Австралия.

Facebook Коментари