Да правя не това, което искам, а това, което е нужно, за да бъда щастлив - ІII част

Да правя не това, което искам, а това, което е нужно, за да бъда щастлив - ІII част

Димитрина Спасова

По пътя на осъзнаването на „трябва” и „искам” е важно да следваме естествените си наклонности, като същевременно сме наясно, че за да можем да ги осъществим, дисциплината и спазването на строго определени стъпки, са от решаващо значение.
И всичко това от позицията на разбирането ни на истинската ни същност. От позицията на разбирането на нашата енергийна природа, на нашата духовна природа, на знанието, че за да може духът да се прояви, да тече през нас, да работи с, чрез и за нас, е важно физическото тяло да бъде подготвено, чакрите да бъдат пречистени и заредени. Само по този начин „искам” и „трябва” могат да се балансират в живота ни.
Когато имаме познанието и осъзнаването за нуждата от този баланс, тогава вече животът ни ще стане една прекрасна приказка. Използвайки този най-могъщ ключ към щастието, да превърнем това, което „трябва” да направя, в това, което „искам” да направя. Това е балансът.
Вечният баланс, в който живеем и преливаме от едно състояние в друго. Прекрасно е, когато „искам” и „трябва” са обединени. Тогава ще знаем какви могат да бъдат следващите крачки, за да постигаме това, което искаме, правейки това, което трябва, наслаждавайки се на всичко, което сме избрали в този момент да направим и да го превърнем в наше желание, в наша страст, в наше вдъхновение.

Facebook Коментари