Готови ли сте да спрете да пушите?

Готови ли сте да спрете да пушите?

Темата за вредата от цигарите е коментирана достатъчно и естествено има своите привърженици и противници. Няма да навлизаме в дебрите на тези дискусии, нито да рекламираме поредния „сигурен” начин за отказване. Ще ви дадем само малко информация и възможност да помислите дали си струва наистина да сте зависими дори и само от една цигара.

При всяка изпушена цигара ние вкарваме в тялото си над 4000 токсични химикала.  Повечето от тях са пряко свързани с образуването на рак. При навлизане на нитрогеннен  диоксид и озон се уврежда ДНК по химичен път. Също така намалява количеството на витамин С в тялото.

Готови ли сте да спрете да пушите? Най-големите притеснения при отказване от цигарите е страхът от усещането за тревожност и депресията, допълнителните килограми. Не на последно място е въпросът: „Какво да правя с ръцете си, след като не държат цигара?”.

Всъщност има много билки и  добавки, които могат успешно да помогнат при процеса на отказване. Лобелията намалява никотиновия глад, Джинджифилът действа против чувството на гадене. Жълтият кантарион помага да се избегнат пристъпите на напрегнатост. Пасифлората спира раздразнителността, а Златният корен дава енергия и сила.

Facebook Коментари