Бялата глина – могъщо средство за здраве и красота

Бялата глина – могъщо средство за здраве и красота

Като че позабравихме малко бабините рецепти. С тях жените в миналото поддържаха красотата си. Забравихме маските за коса и лице, които нашите майки старателно си разменяха преди години, когато пазарът беше оскъден и изборът ограничен.

Днес отново се обръщаме към това познато за нас средство – глината.

Калциевият бентонит, или познатата ни бяла глина, е един превъзходен и естествен продукт за детоксикация. Може да се ползва както външно, чрез лапи, маски и вани, така и вътрешно. Глината е изключително полезна в случаите на отравяне с тежки метали и при натрупване на радиация.

Ползите от този продукт са много, но ние ще ви запознаем само с най-важните. А дали да го включите във вашите скрити оръжия в борбата за здраво и красиво тяло, ще решите сами.

Да я използваме за здраве и красота

Всяка клетка от тялото ни отделя ненужното, което става отровно за нас. И затова е желателно колкото се може по-бързо да бъде премахнато и изчистено от тялото ни. Най- често срещаните симптоми на токсично натрупване в организма са болки и скованост на ставите. Също така газове и подуване, проблеми със стомаха, киселинен рефлукс. И естествено умората.

Има много начини за прочистване на тялото. С някои от тях сме ви запознавали и по-подробно – например прочистване на черния дроб и жлъчката. Бентонитът е чудесен начин за детоксикация, най-вече защото е ефикасен, безвреден и няма ограничения за ползването му.

Средства за лечение и превенция на много заболявания са правилното хранене, движението, дълбокото и осъзнато дишане и… детоксикацията. Естествено, приемът на голямо количество вода е идеалното решение за изчистване от токсините (повече информация може да намерите тук).

Но една прекрасна защита от много заболявания или съпътстваща терапия е прочистването с глина.

Глината действа като катализатор.

Защо обаче ни е необходим катализатор за нашето тяло? Катализатор е всяко вещество, което работи за ускоряване на химичната реакция. Без помощта на катализатор нужната енергия за протичане на един процес е много по-висока, отколкото ако има вещество, което да стимулира бързото му протичане. Такава е и ролята на глината – спомага за бързото отделяне и изхвърляне на отпадъчните вещества от клетката.

Чрез абсорбиране на токсините, преди навлизането им в кръвния поток, се спомага работата на черния дроб и бъбреците. Така още на клетъчно ниво тялото ни е подпомогнато и лесно се установява състояние на равновесие. А последните научни изследвания показват, че не времето е истинският виновник за стареенето. А задържането на отрови в тялото.

Ползата от бялата глина

И ако още не сте съвсем убедени в ползата от бялата глина, ето още няколко положителни действия:
♦ Минералите, които се съдържат в глината, заедно с минералите в организма, работят в синхрон, за да абсорбират тежките метали и останалите токсини в червата. Вътрешният прием на глина подпомага работата на дебелото черво.
♦ Ролята на глината като катализатор стимулира съживяването и възстановяването на увредените клетки и тъкани.
♦ Баните с глина, лапите и локалното третиране подпомагат детоксикацията чрез порите на кожата. Получава се изтегляне на инфекции, гангрени, тежки метали и токсини.
♦ Подпомага изчистването на организма от бактерии и паразити.
♦ Повечето глини са естествено алкални, в резултат на което балансират pH на организма и намаляват киселинността.

Как да я използваме

Споменахме вече, че може да се ползва вътрешно и външно.

За вътрешна употреба

ВАЖНО: Ако използвате глина вътрешно, добре е да сте сигурни, че продуктът е подходящ и безопасен за вътрешна употреба. Съдържанието на метали и други примеси, които могат да бъдат открити в някои глини, не е препоръчително да се приемат вътрешно. Ако не сте сигурни за чистотата на продукта, потърсете такъв, в който изрично е упоменато, че е подходящ за вътрешна употреби и как може да се използва.

*** За вътрешна употреба – следвайте стриктно предписанията на опаковката на продукта.

За външна употреба

♦ Смесете 1-2 супени лъжици в купа с разреден ябълков оцет. Разбъркайте, докато не се получи хомогенна смес. Нанесете върху лицето или друга възпалена област, оставете около 15-20 минути и се измийте. Резултатът и чувството са фантастични! Същият вариант може да се приложи като вместо ябълков оцет използвате розова вода или кисело мляко.

♦ Глина може да се използва и за една дълга и освежаваща вана. Добавете 1 до 2 чаши от глината в гореща вана, отпуснете се за около 30 минути и ще се почувствате чисти и свежи.

♦ Подобно е и действието на банята за крака. Ако поглезите стъпалата си за 30 минути в гореща глинена вода, не само ще се пречистите, но и ще отстраните всички загрубявания по кожата.

Както виждате, глината има много приложения за лечение и детоксикация. Опитайте да включите това средство в ежедневието. Така ще се чувствате добре, без да се налага да отделяте много средства и време.

Facebook Коментари